Joya weteschappenlijk bewezen beter voor rug en houding.

AGR keurmerk

Alle modellen van Joya mogen het AGR keurmerk voor de gezonde rug dragen, dus ook de nieuwste!

De Duitse Aktion Gesunder Rücken (afgekort AGR) kent haar keurmerk uitsluitend toe aan producten die door een onafhankelijke commissie met experts uit verschillende medische vakgebieden als zeer rugvriendelijk beoordeeld worden.

Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de twee grootste instituten voor rug-training en preventie in Duitsland en heeft tot doel consumenten te helpen de juiste keuze te maken bij de aanschaf van ergonomische producten. Vanwege de strenge testcriteria en de bezetting van de commissie van goedkeuring met vooraanstaande medisch specialisten geniet het AGR keurmerk veel aanzien in de medische sector.

Expert van de AGR goedkeuringscommissie Professor em. Dr. Erich Schmitt: “Ik ben ervan overtuigd dat het concept van de Joya zolen goed is voor de rug, omdat aan de opbouw van de zool een duidelijke functionaliteit ten grondslag ligt. Door de zeer zachte zoolconstructie en de daarmee verbonden demping worden de negatieve gevolgen van een harde en vlakke ondergrond tegengegaan. De zachte kenmerken van de Joya zool zorgen voor een gedoseerde instabiliteit bij de landing van de hak, waardoor de spieren in de voet, het been en de romp meer geactiveerd worden en waardoor de coördinatie van lichaamshouding verbeterd wordt.”

Meer informatie over het keurmerk: Gezonde Rug – beter leven e. V. en de landelijke vereniging van Duitse Rugscholen (BdR)  e. V. Meer informatie via: AGR e. V. Pf. 103, DE-27443 Selsingen, 
telefoonnummer +49 4284 9269990, Web. www.agr-ev.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.